Бранко Ружић: Има времена за столицу Косова у УН

branko-ruznic

Министар без портфеља задужен за европске интеграције Бранко Ружић и шефица преговарачког тима Србије у преговорима са ЕУ Тања Мишчевић оценили су да у преговорима „неће бити великих изненађења“, али да се могу јавити повремени проблеми као што је случај са питањем правосуђа у односима са Приштином.

„Правно обавезујући споразум ће бити потписиван непосредно пред улазак у ЕУ а то није сутра“, рекао је Ружић на радном доручку са новинарима и оценио да ће се до тада „свашта издешавати и релаксирати тензије“.


На питање шта се подразумева под правно обавезујућим споразумом о свеобухватној нормализацији односа и Београда и Приштине и да ли то значи и столицу за Косово у УН, Ружић је рекао да нико није помињао столицу у УН и да ни у разговорима српских званичника током посете Лондону и Берлину није то тражено.

Ружић је рекао да је у тексту закључака направљен велики помак јер су неке фразе и термини промењени. Он је казао да су преговори о чланству Србије специфични јер ће се одвијати два парлалелна процеса – нормализација односа са Приштином и сами прегововори са ЕУ.

Извор: Курир