Угљанин стопама ученика из Н. Пазара. У парламенту само ћути

sulejman-ugljanin

МИНИСТАР без портфеља Сулејман Угљанин једини је члан Владе Србије који је „преживео“ реконструкцију, а за све то време ниједном се није обратио посланицима.

Према подацима који су „Новостима“ достављени из парламента, током десет месеци ове године посланицима се, поред Угљанина, није обратило још четири министра. Бивши Братислав Петковић и Алиса Марић, који су до краја августа били на челу ресора, као и Иван Тасовац и Александар Вулин, који су два месеца у фотељама.

За 90 радних дана лампица на микрофону највише је светлела испред бившег министра финансија Млађана Динкића. За осам месеци у републичком парламенту говорио је 12 сати и 23 минута.

Ни то што су на располагању имали 60 дана више да га надговоре, није било довољно његовим пратиоцима. Тако је министар правде Никола Селаковић сакупио непуних десет сати, док је премијер Ивица Дачић за обраћање потрошио осам и по сати. Следе министар грађевине Велимир Илић, са нешто више до седам часова, и први потпредседник Александар Вучић, који је на „прагу“ пет сати.

Од оних који нису смењени током реконструкције, дугом реториком у овој години не могу да се похвале Милан Бачевић (причао три минута), Јован Кркобабић (42 минута), Иван Мркић (19 минута)…

АЛИСА ПРЕЋУТАЛА МАНДАТ

ТОКОМ нешто више од годину дана мандата српским посланицима никада се није обратила ни бивша министарка спорта и омладине Алиса Марић. Њен наследник Вања Удовичић током прва два месеца на челу ресора „сакупио“ је 39 секунди говора у парламенту.

Новости