Чеку: Ја и ткзв. БСК смо поносни, јер су 44 Србина наши припадници

Kosovos's Prime Minister Agim Ceku gestures as he speaks during a press conference in Moscow, 30 November 2006. Agim Ceku held talks with a top Russian parliamentarian today at the start of a landmark Moscow visit aimed at reducing Russian opposition to the province's independence bid from Serbia. AFP PHOTO / DENIS SINYAKOV

(Photo credit should read DENIS SINYAKOV/AFP/Getty Images)

Ајвалија – Нелегални министар безбедносних снага Косова“ (БСК) Агим Чеку изјавио је данас да у „БСК“ има 44 Србина, али да он и команда нису задовољни, јер Срба нема довољно.

„Срба има у нашем министарству. Моја заменица и неки други службеници у министарству су Срби. Нисмо, међутим, задовољни са бројем униформисаних припадника који су у саставу БСК. Сада их је 44, а само ове године примљена су 24 млада Србина“, рекао је Чеку агенцији Бета.

Чеку је навео да су он и БСК поносни, јер су 44 Србина у „БСК“.

Истакао је да се Срби интересују за то да приступе у „БСК“ и да се ове године пријавило њих 80, али је, нажалост, само њих 24 испунило критеријуме и да је то до сада била највећа група Срба која је примљена у „БСК“.

Чеку је у ресторану „Брилант“ у Ајвалији учествовао у представљању брошуре „БСК у служби земље“.

Он је изразио очекивање да ће поверење које се остварује сарадњом припадника Безбедносних снага Косова са српском заједницом, као и са другим заједницама, утицати на већу заступљеност Срба у „БСК“.

Чеку је навео да су 44 Србина у БСК мало и да би тај број требало да буде много већи.

„По нашој одлуци, ткзв. Безбедносне снаге Косова би у свом саставу требало да одражавају састав друштва Косова. Код свих мањинских заједница то смо постигли, само још код српске заједнице то није тако. Очекујем да ће после добре сарадње Срби масовније приступати БСК“, рекао је Чеку.

На представљању брошуре говорио је и командант БСК Кадри Кастрати.

Представљању су присуствовали нелегална заменица министра БСК Јасмина Васић и представници дипломатског кора и међународних организација на Косову.

Бета