Првих 16 бивших припадника МУП-а Србије положило заклетву КПС-у?

kosovska-policija

ПРИШТИНА – У Регионалној полицији Косова у северном делу Косовске Митровице почело је интегрисање бивших припадника МУП-а Србије у ткзв. косовску полицију потписивањем уговора о раду са 16 полицијских службеника, преносе приштински медији.

Како наводи портал коха.нет, полицајци су потписали заклетву уз сагласност са принципима и процедурама косовске полиције.

Потпису уговора о раду претходио је процес верификације њиховог идентитета коју је спровела ткзв. Цивилна Агенције за регистрацију МУП-а Косова, док су проверу њихове прошлости обавили косовска полиција и Еулекс.

Нови припадници косовске полиције од понедељка, 16. децембра, почеће тренинг у ткзв. Академији Косова за јавну безбедност у Вучитрну како би се упознали са законодавством, унутрашњим организовањем косовске полиције, принципима и процедурама.

Процес интегрисања осталих припадника наставиће се по предвиђеној динамици у складу са процедуром регрутовања и оквирног ткзв. закона косовске полиције, саопштио је ткзв. МУП Косова, а преноси портал Телеград.

Танјуг/Срби на окуп