Вода и лимун за имунитет и витку линију

limun-i-vodaКонзумирањем чаше млаке воде с пола исцеђеног лимуна сваког јутра можете убрзати метаболизам, ојачати имунитет и смањити осећај глади.

Овај напитак од лимуна, који би требао бити собне температуре, богат је витамином Ц и јача имунитет, а помаже и телу да се бори с прехладама.

Поред тога, нутриционисти кажу да витамин Ц из лимуна помаже телу да апсорбује гвожђе, посебно оно које налазимо у намирницама које нису животињског порекла.

Сок лимуна сличан је структури желучаних сокова и има позитивно дејство на гастроентеролошки тракт, тако што подстиче њихово излучивање. Добар је и против горушице и надутости.

Лимун помаже иу борби против старења коже. Антиоксиданси из лимуна боре се против слободних радикала који узрокују старење коже. Витамин Ц из лимуна помаже у изградњи колагена који држи боре под контролом.

Овај цитрус садржи и пектин који ствара осећај ситости.

Лимунов сок делује и као диуретик, подстиче производњу урина, чисти уринарни тракт. Осим тога, смањује могућност затвора.

Антисептичка својства лимуна убијају све лоше бактерије у устима и делују дезинфекцијско. Чаша лимуна и воде уместо јутарње кафе знатно је здравија.

Млака вода с лимуном штити здравље, умањује стрес и депресију, а осим тога садржи витамин П који повољно делује на прокрвљеност капилара и општу прокрвљеност организама. Осим што помаже код зацељивања рана, лимунски напитак добар је и за здравље костију, ткива, хрскавице, а смирује и упалне процесе.

Народни Лек