Откривене нетрулежне мошти румунског “рашчињеног” свештеника (ВИДЕО)

georg kalcu

Откривене су нетрулежне мошти познатог румунског антикомунисте и антиекуменисте оца Гјорге. Монаси из манастира “Петру Воде” траже да га синод Румунске цркве канонизује иако је отац Гјорге био рашчињен од истог тог синода и својевремено није прихватио рашчињење, већ је наставио да служи.

993815_717263044960011_643161276_n

Отац Гјорге и отац Јустин Парву – румунски борци против екуменизма у 21. веку. Oтац Јустин је српској публици познат и по својој јавној подршци епископу Артемију.

Пре неколико дана у румунском манастиру Петру Воде по установљеном црквеном обичају, извршила се ексхумација моштију оца Гјорге Калчу – Думитрјаса, поводом навршених седам година од дана његове кончине (21 новембра 2006 г.)

Мошти су нађене нетрулежне, чиме се потврдила светост његовог живота.

Познати румунски свештеник и дисидент у време диктатуре Чаушеског о. Гјорге Калчу – Думитрјас се упокојио на клиници у америчкој држави Вирџинија у старости од 80 година.

Отац Гјорге је био симбол супротстављања диктатури комунистичке власти у Румунији – он је отворено штитио Веру, небојећи се затвора, мучења и смрти. Проводећи много година у затворима своје отаџбине, о. Гјорге је био ослобођен после интервенције америчког председника Роналда Регана 1983 г. услед америчких геополитичких разлога. После тога је био принуђен да оде у САД. 1989 г. он постаје настојатељ румунске цркве “Светога Крста Господњег” у Бејлис Кросу, државе Вирџинија. Тек по паду Чаушеског 1990 г. о. Гјорге долази у Букурешт, где врши молебан на једном от тргова упркос присутству “Секуритатее” и после тога се често враћа на румунску земљу.

pr-ghe-calciu-moastele

Изглед нетрулежних моштију.

2006. г. започиње да строји нови храм за румунску паству в округу Вашингтон на обали реке Потомак, државе Мериленд. Није му било дато да види завршетак храма, јер се представио у Господу 21. новембра 2006. г. у својој америчкој парохији, а по његовом завету свето тело му је враћено у Румунију.

Био је рашчињен од вођства Румунске православне цркве 1984. из политичких разлога, али то рашчињење верни нису прихватили и наставио је да служи у Америци.

1441539_418791218244226_1414393284_n

Речи оца Гјорге о екуменизму:

– Екуменистички покрет је акција иницирана од наших савременика који покушавају да изједначе религије и нације, акција коју масонерија промовише већ дуже времена. Ја сам против екуменизма, и сматрам то највећом јереси нашег века.

– Екуменизам покушава да духовно изједначи вероисповедања, изједначавајући их духовно до најнижег нивоа и посебно уништавајући Православље.

– Екуменизам долази са неким “племенитим” идејама: да волимо једни друге. Зашто би то спорили? Да имамо заједничке молитве, јер тобоже заједничке молитве налазе пут до Бога и томе слично. То су ствари које су идолатријске илузије! Ђавоље илузије!

– Све више и више видим говора против екуменизма, и све више и више ова света опозиција долази до ушију верних.

Румунски старци о екуменизму:

Погледајте, такође: Свети Гаврило: “ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ НАДЈЕРЕС”

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”