Мур: „Нема промена граница и нема размене територија између Србије и Косова“

Jonathan Moore, charge d'affaires of the U.S. embassy in Belarus, answers a question during a news conference in Minsk, April 30, 2008. Ten U.S. diplomats are to leave Belarus within 72 hours on the orders of the ex-Soviet state's authorities, the U.S. charge d'affaires said on Wednesday.     REUTERS/Vasily Fedosenko (BELARUS)

ПРИШТИНА – Директор Канцеларије за централну и јужну Европу у америчком Стејт департменту Џонатан Мур изјавио је вечерас да Заједница српских општина (ЗСО) на Косову и Метохији неће функционисати као политички ентитет.

„Нормализација односа се спроводи у складу са законима Косова. Општине имају много овлашћења појединачно или као заједница. Асоцијација није НВО, али ни нови политички етнитет“, рекао Мур телевизији Клан Косова, говорећи о ЗСО.

Амерички дипломата је у емисији „Инфомагазин“ изјавио да идеја о новом политичком етнитету на Косову није тема разговора.
„Није то решење и то није тема разговора. Између суседних држава може се разговарати о многим питањима, али ми не видимо никакве разлоге да се дискутује о том питању. Наша политика је јасна. Нема промена граница и нема размена територија“, казао је Мур.

Танјуг