УНИЈАТСКИ ” СВЕШТЕНИК ” ПОЗВАО ПАСТВУ ДА УБИЈАЈУ МОСКОВЉАНЕ (ВИДЕО)

unijacenje
Унијати током Другог светског рата. Ватикан се, очигледно, није променио.

– Таква је методика, јер таква и етика Римокатолицизма. Таква свагда и таква свуда. – Св. Јустин Ћелијски поводом насилног деловања унијата.

Не знам како је мајка могла да отхрани човека који је данас припадник Партије региона! То нису деца мајки, то су кучкина деца“- могло се чути на проповеди из уста унијатског „свештеника“ Михаила Арсенича (служи у  Коломијском рејону Ивано-Франковске области). „Са непријатељем не може бити другачијег разговора сем мецима! Са непријатељем не може бити другог језика, сем звука шуме- звука конопца за вешање како су вешали комунисти! Звук, који сваком срцу говори- узми оружје у руке и одбаци страх! Није време за страх! Чекамо 20 година! Хоћемо да будемо сигурни да ниједан кинески жућа, ни Јевреј, ни Московљанин неће доћи у моју кућу! Само од нас самих зависи да наше руке не задрхте пред непријатељем, да држимо на оку садашњу власт. Нека нашу руку ојача кундак! Слава Украјини!“ (груби превод суботње проповеди изговорене 7. децембра 2013.)

josafat
У 17. веку у Украјини је живео и деловао велики гонитељ православних Јосафат Кунцевич. Године 1623. он је наредио да се гробови православних ископавају и мошти бацају псима за храну. Ватикан га је канонизовао 1867. Сам пројекат стварања Украјине често се везује за Ватикан и његове експоненте међу унијатима-гркокатолицима. Они екстремним украјинским национализмом покушавају да одвоје народ Украјине (Малорусије) од Русије.

Да напоменемо на крају да су унијати или гркокатолици настали одступањем од православља одређених група свештенства и верника. Најпознатији унијата међу српским епископима је Бенедикт Краљевић, који је као Далматински епископ после приступања Ватикану био нападнут од Срба оданих православљу и том приликом је дошло до великих немира. Покушаји Ватикана да православне придобију насиљем и унијом трају неколико векова, а методологија се мењала.

Погледајте, такође: ВАТИКАНСКИ МОДАЛИТЕТ ЗА УКЛАПАЊЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У РИМОКАТОЛИЦИЗАМ

Превод и припрема: екипа ФБ странице “Православље живот вечни”