Пуцано на кућу породице Савић у селу Кош код Истока

kosmet moje svedocenje

ИСТОК – Непознати разбојници испалили су више хитаца из ватреног оружја у повратничком селу Кош, код Истока у Метохији, након неуспеле крађе два трактора, изјавио је вечерас министар за повратак и заједнице у „Влади Косова“ Далибор Јевтић.

Јевтић је агенцији Бета рекао да се инцидент догодио протекле ноћи и да у њему није било повређених, а да су трактори, чија је крађа покушана, у власништву породица Обрадовић и Савић.

Он је рекао да су му чланови породице Обрадовић, када их је данас обишао, рекли да су непознати разбојници ноћас покушали да им украду трактор из дворишта.

„Разбојници су прво изгурали трактор из дворишта, али нису могли да га страртују јер је власник раније скинуо црево за довод горива. Власник је чуо да је неко у дворишту и када је изашао из куће разбојници су почели да беже и да рафално пуцају из ватреног оружја”, рекао је за Јевтић.

Према његовим речима, у исто време друга група разбојника је покушала да украде други трактор у истом селу од повратничке породице Савић.

Та група наоружаних лопова није, међутим, успела да отвори помоћне просторије у којима се налазио трактор.

„И у овом случају власник је изашао испред куће, а разбојници су бежећи почели да пуцају из ватреног оружја”, рекао је Јевтић.

Бета