Влада Србије предаје енергетски систем Косова на управљање ткзв. Влади Косова

kek

БЕОГРАД – Оператери преносних система електричне енергије Србије „Електромрежа Србије“ (ЕМС) и косовски оператер КОСТТ потписаће у уторак, 10. децембра у Бечу историјски оквирни споразум о сарадњи у управљању преносним системима електричне енергије под покровитељством Енергетске заједнице за југоисточну Европу.

Потписивање тог споразума је део спровођења „Енергетског споразума“ између владе Србије и ткзв. Косова, постигнутог у септембру ове године у Бриселу, наведено је на сајту Енергетске заједнице (енергy-цоммунитy.орг).

Енергетски споразум Београда и Приштине постигнут је у оквиру шеснаесте рунде бриселског дијалога, одржане 8. септембра, који, како је тада саопштило Министарство енергетике Србије, обезбеђује максимум заштите интереса српске стране у овом тренутку.

Споразум дефинише начин управљања електроенергетским системом на северу Косова и Метохије, омогућава стабилно снабдевање електричном енергијом уз заштиту интереса Заједнице српских општина и не бави се питањима имовине, додаје се у саопштењу.

Билатерални оперативни споразум, који ће бити потписан у уторак, уредиће све детаље у вези са функционисањем преносне мреже на Косову и Метохији, наведено је у саопштењу министарства.

Танјуг

Фејсбук коментари

3 Коментара

Ставови и мишљења изнешени у коментарима нису ставови и мишљења уредништва, те у том смислу уредиштво не сноси никакву одговорност. Како за коментаре са фејсбук налога који се приказују на дну чланка на сајту, тако и за коментаре на самом сајту.

  1. NENO каже:

    SVE IZDADOŠE IZRODI PROKLETO IM SVE BILO,SVAKOG DANA NE SKIDAJU SE SA SRESTAVA INFORMISANJA,TOBOŽ ONI SU POSTIGLI DOGOVOR A RADE SVE KAKAO IM BRISEL KAŽE KAKO JE PO VOLJI TAČIJA.PO KO ZNA KOJI PUT SE PITAM ŠTA SE DEŠAVA SA SRPSKIM NARODOM MA GDE BIO IMALI KO OD VIDJENIJIH SRBA DA DIGNE GLAS NA OVU NEČUVENU VELEIZDAJUMDŽABA TI JE NIKOLIĆU GRADI CRKVE GDE HOĆEŠ NEMA SRBINA KOJI ĆE TI OPROSTITI OVU VELEIZDAJU.

  2. marko каже:

    ne mogu da kunem, ali Bog sve vidi.

Додај Коментар