Уставни суд доноси чудне одлуке

kostres

НОВИ САД, 6. децембра 2013. – Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је у петак да је чудно да Уставни суд Србије (УС С) доноси велике одлуке увек у тренуцима када у политичком друштву Србије долази до „нових раслојавања и политичких прекомпоновања“.

„Када је Демократска странка (ДС) изгубила већину у Влади Србије, одмах затим је УС С донео одлуку да је Закон о надлежностима Војводине неважећи, а сада када се види да ће доћи до нових раслојавања у политичком друштву Србије опет атакује на Војводину“, оценио је Костреш на конференцији за новинаре.

Костреш је казао да скупштине Србије и Војводине морају сарађивати у наредних шест месеци, како би се пронашао нови облик за дефинисање аутономије Војводине, јер је њена данашња позиција неодржива.

„Позиција Војводине је неодржива и то значи писање новог Устава, а док се он не напише републичка и покрајинска администрација морају сарадјивати. Али, не можемо сарадјивати ако се сваки пут покушава пронаћи још један начин да Војводина буде закинута и омаловажена“, додао је он.

БЕТА