Дачић: Српски полицајци иду у „косовску полицију“, Русија и ЕУ да реше „Јужни ток“

ivica-dacic-izdajnik-alkoholicar

У Бриселу договорен начин пријема полицајаца из МУП-а у „косовску полицију“, рекао премијер Ивица Дачић и додао да ће пребацивање почети ускоро. Спорења о гасоводу „Јужни ток“ треба да реше Европска унија и Русија и ништа не зависи од Србије, истиче Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да је у Бриселу договорен начин пријема полицајаца из МУП-а у „косовску полицију“, а да ће се о правосудним питањима разговарати на наредном састанку.

Дачић је, новинарима у Влади Србије, рекао да је јуче на састанку у Бриселу било неких статусних питања која су се односила на уговор о раду.

„Ми смо спречили да то буде статусно опредељујуће и то је био једини проблем“, рекао је Дачић.

Премијер Дачић је рекао и да је постигнут споразум о полицији и дефинисан начин на који ће се вршити интеграција, односно пријем полицајаца.

„Ових дана почеће пребацивање људи у косовску полицију“, рекао је Дачић.

Премијер је закључио да је договор који је постигнут у вези са полицијом постигнут на основу раније дефинисаних предлога.

„Нисам разговарао са Вучићем о последњим догађајима“

Дачић је изјавио да са првим потпредседником Владе Александром Вучићем није стигао да разговара о последњим дешавањима, али да се мора сагледати све што упућује на могућност синхронизоване акције на рушењу Вучића.

Поједини београдски медији данас су објавили да се неколико бизнисмена и политичара удружило у намери да политички дискредитује Вучића, укључујући Мирослава Мишковића, Драгана Ђиласа, Оливера Антића, Владимира Цвијана.

На питање новинара зашто је тек сада признао да му је Родољуб Радуловић, звани Миша Банана, био пријатељ, Дачић је рекао:

„Нисте нашли ни начин, ни време за постављање те врсте питања. Дао сам интервју и прочитајте га, а не да напишете погрешно, па да онда то препричавате“, нагласио је премијер и подвукао да је све што је сада рекао – рекао још пре више месеци.

Додао је да се најгори текстови о њему објављују пред сваки његов одлазак у Брисел, и приметио да је то неозбиљно.

„Коме желите да наудите – мени или држави Србији“, запитао је премијер новинаре.

Рекао је да више неће да учествује „у тој шпанској серији“, као и да – уколико је неко крив, онда је крив – и да с том темом треба престати.

Спорења о „Јужном току“ треба да реше ЕУ и Русија

Дачић је рекао да спорења о гасоводу „Јужни ток“ треба да реше Европска унија и Русија и да ништа не зависи од Србије.

„Србије не може да утиче на то. Ми смо на средини ‘Јужног тока’, ништа не зависи од нас. Што се Србије тиче, све је урађено у складу са нашим законима“, рекао је Дачић поводом примедаба званичника ЕУ да ће морати да буде ревидиран споразум о „Јужном току“.

РТС