Дачић: Припадници МУП-а на КиМ иду под косовску полицију (ВИДЕО)

dacic izdajnik i zlocinac taci

БРИСЕЛ – Постигли смо договор о полицији, изјавио је председник Владе Србије Ивица Дачић након тросатног састанка са злочинцем Хашимом Тачијем у кабинету високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Дачић је нагласио да је веома битно да извештај Кетрин Ештон министрима земаља чланица ЕУ 17.децембра буде позитиван, јер је успешна примена Бриселског споразума треба да буде крунисана почетком преговора крајем децембра или најкасније у јануару.

Премијер Дачић је изразио очекивања да неће бити никаквих нових услова за почетак преговора о придруживању.
„Процес пријављивања (кандидата за полицијску службу) треба да почне наредних дана, а овај договор је сасвим у интересу нашег народа који живи на Косову“, рекао је премијер, додајући да ће структура запослених одражавати етничку структуру у општинама.

 

Дачић је најавио да ће следећа, 20. по реду рунда дијалога, бити махом посвећа правосуђу, а да је питање оснивања Основног суда у Митровици остало отворено.
„Тек треба да видимо да ли ће то бити један или два суда, ко ће бити председник и каква ће бити етничка структура“, рекао је премијер.

Дачић је рекао и да је приштинска страна наступила са веома ригидним ставовима и максималним захтевима, тако да је доста времена потрошено на небитне детаље.

Ештонова је саопштила да је на састанку с Дачићем и Тачијем разговарала о напретку имплементације преосталих елемената споразума постигнутог у априлу у Бриселу и да је постигнут суштински напредак у вези питања полиције.
„Имали смо конструктивну дискусију и постигли смо суштински напредак по питању полиције и другим питањима. Договорили смо се да наставимо разговоре 13. децембра“, наводи се у саопштењу Ештонове.

„На основу постигнутог напретка, представићу Савету ЕУ свој следећи извештај о дијалогу 17. децембра“, наведено је у саопштењу портпаролке високе представнице Маје Коцијанчич.

Танјуг