Александар Вучић спрема „паклени децембар“

vucic nazadnjak

Специјални тимови српских безбедносних служби налазе се на корак од хапшења нарко-боса Дарка Шарића, и очекује се да буде приведен до краја децембра, сазнаје „Блиц”. Пљевљак ће бити само део досад највеће полицијске акције против мреже трговаца дрогом на овим просторима.

Како сазнаје „Блиц”, специјални тим који је потпуно затворен и са чијим је саставом у познат само први потпредседник Владе Србије и координатор свих служби безбедности Александар Вучић, први пут се у истрагама приближио познатом нарко-босу, оптуженом за шверц више тона кокаина из Јужне Америке.

– Овај тим је оформљен тајно како би се избегло да информације цуре у јавност. Дешавало се да и до самог Шарића дођу информације које нису смеле и због тога је Вучић одлучио да оформи групу у коју има потпуно поверење и која би овај посао требало да приведе крају. Такође, на овај начин је избегнуто да се на полицајце врши било какав притисак – каже добро обавештени саговорник нашег листа.

Шарић је раније, захваљујући „цурењу информација”, у више наврата успео да избегне хапшење, али су они који сада раде на његовом идентификовању и лоцирању, уверени да се то неће догодити, открива исти извор.

Уколико тако буде, постоји могућност да један од највећих изазова с којим се српске безбедносне службе суочене буде решен до краја године.

– Спрема се највећа акција у борби против трговине наркотицима и организованог криминала досад. Спремни су регистри, све неопходне информације и чека се прави тренутак – наводи извор „Блица”.

Разбијање Шарићевог нарко-клана почело је пре скоро пет година акцијом „Балкански ратник“ коју је започела уругвајска полиција, у сарадњи са српском БИА и америчком ДЕА. Тада је заплењено више од две тоне кокаина, а ухапшено је и више чланова Шарићеве екипе. Београдска полиција је у исто време ухапсила Шарићеве сараднике који су се затекли у Србији, док је потерница за Пљевљаком расписана крајем јануара 2010. Десет месеци касније, 16. октобра 2010, у Црној Гори је ухапшен Дарков рођени брат Душко Шарић због оптужбе да је у Италији био организатор групе која је препродавала кокаин.

Иначе, Вучић је почетком године најавио да ће Шарић бити ухапшен до првог јула, али је након истека тог рока изјавио да је погрешио што је тада то обећавао. Он је, августа ове године, рекао да ће Шарић бити ухапшен у временском периоду „који није на дугом штапу”.

Где је све „виђен“ Шарић

Шпанија -Шпанска полиција је 2011. године запленила Шарићев апартман у Марбељи, па се сумњало да је и ту боравио пљеваљски нарко-бос

Јужноафричка Република – Почетком 2012. полиција је у Јужној Африци наводно лоцирала особу која је одговарала опису Дарка Шарића

Швајцарска – У јануару ове године поједини медији су писали да је Дарко Шарић у Швајцарској и да одатле покушава да се премести у земље региона

У региону – Да је вођа овог клана уточиште нашао на релацији БиХ – Албанија, писало се у јануару 2013. године, док је октобра исте године освануло да се Шарић крије у Црној Гори

Вучић ради на 24 приватизације

“Блиц” јуче није успео да дође до првог потпредседника Владе Александра Вучића како би нам потврдио или демантовао ова сазнања. Вучић се, иначе, у последњих 20 дана не појављује у медијима, а како сазнајемо посвећен је решавању проблема 24 спорне приватизације, али и пословима са Уједињеним Арапским Емиратима који се односе на нове инвестиције и кредит. Вучић рачуна да ће до краја године завршити све што је обећао и до тада се неће појављивати у медијима.

Ивана Мастиловић Јаснић/Блиц