Азем Власи: „Избори“ спроведени по уставу и правном систему „Косова“

azem-vlasi

Ниједан градоначелник и ниједна локална власт у општинама са српском већином не треба да забораве да су ови „избори“ спроведени по уставу и правном систему „Косова“, наводи познати приштински адвокат Азем Власи.

Бивши високи југословенски функционер истиче и да предизборна кампања за локалне изборе у општинама са српском већином није била фер јер се форсирала једна листа.

„Нове локалне власти у општинама са српском већином не треба да се заваравају и да се баве високом политиком, јер су те општине у оквиру уставног и правног система Косова“, каже Власи.

Власи додаје да би изабрани градоначелници требало да се сконцентришу на проблеме локалне заједнице а не да „подгрејавају лажне наде како ће те општине сада бити продужена рука Србије“.

Што се тиче општина са албанском вечином и победе Покрета „Самоопредељење“ у Приштини, Власи каже да су грађани Косова гласали за промене.

„У Приштини је победио један озбиљан кандидат који је имао озбиљан програм и визију и оставио је добар утисак на грађане. Грађани знају да он припада ’Самоопредељењу’, али за њега су гласали због његове личности а не због политичке формације којој припада.

(КиМ Радио