Дачић и Тачи сутра код Ештонове

Dacic-Eston-Taci-trio

БРИСЕЛ – У Бриселу ће сутра бити одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине на високом политичком нивоу код високе представнице Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, а једна од главних тема бицће формирање Заједнице српских општина.

Како је Ештонова јуче рекла, председник владе Србије Ивица Дачић и злочинац Хашим Тачи разговараће о даљим корацима у спровођењу споразума о нормализацији из априла ове године.
„Ово је посебно важно у светлу представљања мог новог извештаја о дијалогу на Савету (министара ЕУ) у децембру“, рекла је Ештон у јучерашњем саопштењу.

Дачић је уочи сутрашње рунде најавио да ће бити речи о формирању Заједнице српских општина и формирању српских судова, о чему су се ових дана водили интензивни разговори на нивоу радних група.

Са друге стране, Тачи је пред пут у Брисел најавио да ће се разговарати о функционисању косовске полиције на целој територији, инсталирању косовског правосудног система на северу Косова, као и о функционисању царинског система.

Танјуг