ДСС: Срби на Косову нису признали лажну државу

petar-petkovic-dss

БЕОГРАД – Демократска странка Србије сматра да излазност на локалним изборима на Косову, која је била мања од 15 одсто, показује да српски народ у Покрајини није признао, за разлику од власти у Београду, лажну државу Косово.

Портпарол ДС С Петар Петковић је рекао на конференцији за новинаре и да тај „мизерни проценат излазности“, који су објавиле надлежни у Приштини показује потпуни пораз владе у Београду.

Он је оценио и да би излазност на изборима, да су одржани по законима и уставу Србије да их је расписао председник Скупштине Србије а не „лажна председница лажне државе Косово“ била много већа.

Петковћ је оптужио власт у Београду и да после објављивања резултата тих избора „слави убијање и уништавање сопствене државе“ оценивши да то нико пре актуелне власти није радио.

Он је у том, контексту критиковао саветника председника Србије Марка Ђурића који је претходно изјавио да је Србија на Косову однела историјску победу и да су, добрим резултатима локалних избора, остварени сви предуслови „за стварање Заједнице српских општина и остваривање тежишних циљева наше дрзавне и националне политике на Косову“.

Портпарол ДС С сматра и да је српски народ на КИМ показао да то нису били његови избори, да поштује Устав и законе Србије а не лажну државу Косово и њен устав.

Демократска странка Србије упозорила је да Влада Србије не поштује сопствене законе у вези азиланата и сматра да би Комесар за избеглице Владимир Чучић требало да буде смењен.

Посланица ДС С Донка Бановић рекла је на конференцији за новинаре да проблеми са смештајем азиланта нису од пре неколико дана и да су мештани Боговађе још у фебруар упозоравали на њих.

Она је рекла и да у Србији постоје два центра за смештај око 250 азиланата док их је само у овој години, по подацима надлежних, било око 4.000.

Према њеним речима, оно што се дешава за смештајем азиланата је „срамота која иде на душу овој власти“ која мора да поштује законе у тој области.

Бановић је рекла и да не зна шта је још потребно да би, после недавне изјаве да је циљ владе да азиланти не спавају по шумама, Чучић био смењен.

ТАНЈУГ