Јахјага: „Заједница српских општина само по уставу Косова“! Али Вулин, Вучић, Дачић и други кажу другачије?

jahjaga izbori

Нелегална председница Косова Атифете Јахјага изјавила је да заједница српских општина не представља политичко-територијалну аутономију, нити други или трећи ниво власти, већ сарадњу међу општинама, како је предвиђено ткзв. Уставом и законима Косова.

У интервјуу за станицу РТК2, која емитује програм на српском језику, Јахјага је рекла да су локални избори важни за интеграцију Срба и успостављање владавине закона у општинама, и истакла је да су они посебно важни јер се први пут одржавају на целој територији „Косова“.

Јахјага је истакла да ће на изборима бити изабрани легални и легитимни представници грађана, а на северу ће се упоставити и владавина закона. „Путем ових „избора“ конституишу се општински органи али се и успоставља владавина реда и закона у општинама на северу Косова.

Тиме се грађани ослобађају утицаја оних група које су повезане са кријумчарењем и организованим криминалом. Доприноси се интеграцији грађана свих заједница, а посебно српске заједнице у институционални и друштвени живот на Косову“, рекла је Јахјага.

БЕТА