Ојачајте свој имунитет пред зиму

бели лукЗачини су неизоставни додатак јелима који дају пуноћу укуса и могу готово сваку храну претворити у спектакуларну посластицу али природа нам је путем зачина дала и идеалне савезнике у јачању имунитета.

Како нам је време прехлада и грипа пред вратима, важно је припремити организам на изазове зиме, а нема ништа боље за почетак од белог лука.

Бели лук је један од најбољих зачина који нас штите од бактерија и спречава прехладу и грип.

Познат је његов учинак у превенцији болести срца јер спречава стварање крвних угрушака и побољшава циркулацију.

Оно што је код белог лука посебно добро је чињеница да се његове благотворне особине не губе кувањем па га је најбоље двадесетак минута пре кувања исецкати и оставити да стоји како би се активирали ензими за јачање имунитета.

И још једна ствар – бели лук шаље сигнале нашем мозгу да смо сити тако да се нећемо прејести и зарадити сувишне килограме.

Црвена паприка дошла је у Европу из Јужне Америке и одмах освојила сладокусце, а ради се о биљци из исте породице као и чили.

Може бити блага, љута и слатка али је свакако препуна витамина А, Б1, Б2, Б6, Е, Ц, глукозе, натријума, фолне киселине, фруктозе, бета каротина …

Користимо је у праху као додатак јелима па препоручујемо да код куће имате све три варијанте.

За крај, чудесна мајчина душица, биљка која је природни конзерванс и препоручује се као средство за умирење и помоћ при пробавним сметњама.

Користимо је у припреми јела од меса и пиринча, а уз то је неизоставни састојак разних сосева, који ће уз њу порадити на снази ​​нашег имунитета.

Народни Лек