Вулин: Само Срби могу отерати Србију сa КиМ? А који Срби?

aleksandar-vulin

Београд — Министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин рекао да на „изборима“ на Косову грађани бирају да ли хоће да држава Србија остане на том простору.

Вулин је на завршној конвенцији грађанске иницијативе „Српска“ у Косовској Митровици, која је одржана у амфитеатру Факултета техничких наука рекао да су локални избори на Косову „избори којима признајете велику истину: да са Косова и Метохије Србију могу отерати само Срби и нико други“.

„Вашим изласком на изборе и јасно опредељеним избором ви чувате државу Србију овде и Србије ће на Косову и Метохији бити онолико колико има Срба“, рекао је Вулин.

Он је додао да „не смемо дозволити да нас деле на северне и јужне, на бојкоташе и небојкоташе“.

„Изласком на изборе показујете да сте храбри као када сте били на барикадама и зато тражим да будете исто тако храбри и да сачувате ово што имате“, рекао је Вулин и додао да ће Приштина покушати да „прецрта у бриселском споразуму оно што је за Србе добро и да спречи формирање Заједнице српских општина“.

„Немамо право да не изаберемо свог градоначелника па да немамо свог судију, лекара, полицајца. Морамо да кажемо да нећемо одустати од свог права да трајемо тамо где смо се родили. Ако хоћемо везу са Београдом и са Србијом изаберимо људе са којима се Србија слаже“, рекао је Вулин.

Бета