Азем Власи о могућностима уједињења „Косова“ и Албаније (ВИДЕО)

azem-vlasi

У овим околностима није приоритет уједињење „Косова“ и Албаније, већ је приоритет реинтеграција севера Косова, као дела територије Косова, у „косовски систем“, који ће после 14 година узурпације ове територије од стране Србије, бити под контролом „косовских институција“. То нам омогућава бриселски споразум. Дакле, тамо ће се судити по косовским законима, промет ће ићи преко границе по косовским законима, косовска полиција ће функционисати у пуном капацитету. Косово ће сада функционисати као нормална држава. То је сада наш приоритет, да Косово функционише као држава – истиче Власи.

Питање нашег националног уједињења са Албанијом, дакле не државног уједињења, уједињења које не подразумева задирање у терироије и промену граница, сада ће се одвијати кроз европске интеграције, на један фин демократски начин, рекао је Власи.

Изјава дата агенцији СенсСервис из Сарајева у мају ове године, функционални линк http://www.sensservis.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=53574:sarajevo-politiki-analitiar-azem-vllasi-o-aktuelnim-kosovskim-pitanjima-o-mogunosti-ujedinjenja-kosova-i-albanije-0145-&catid=55:bih&Itemid=200

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“