Вулин „поделио“ уговоре лекарима у здравственом центру К. Митровица

SRBIJA KOSOVO MINISTAR DONACIJA

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да је све што се уради за здравство и школство на Косову и Метохији директан допринос бољем и безбеднијем животу за Србе у покрајини.

Вулин је данас у Дому здравља у Косовској Митровици уручио донацију у виду медицинских инструмената и апарата, неопходних за лечење пацијената.

Он је захвалио Министарству здравља Србије што је омогућило да 136 неуговорених лекара на КиМ постане уговорено, истакавши да то треба ценити.
„Да сте то предложили било где у централној Србији не би вам прошло, да сте тражили 136 нових лекара било где у централној Србији не бисте добили сагласност за то. А Влада Републике Србије је без иједног гласа против, без иједног питања, одмах изгласала ту меру. Треба то ценити, треба ценити оно што држава Србија даје и колико брине и немојте се никада осећати ни усамљеним ни невољеним, држава Србија је ту да брине“, рекао је Вулин.

„Наше здравство и наше школство на КиМ је за сваки углед и морамо да га сачувамо и да га унапредимо“, истакао је министар.

Управница Дома здравља у Косовској Митровици Миљана Николић истакла је да је ова донација од изузетног значаја за здравствене раднике ове установе.
„Пре свега, од великог значаја и за становништво, јер у том случају биће адекватно збринути у примарној здравственој заштити, самим тим то доприноси растерећивању рада секундарног нивоа, односно митровачке болнице“, казала је она.

Николићева је нагласила да је ово још један гест који указује да држава Србија на челу са дрзавним званичницима размишља о опстанку и останку српског народа на овим просторима.

Помоћ за Дом здравља у Косовској Митровици састоји се, између осталог, од ЕКГ апарата, инвалидских колица, болничких кревета, реанимационих сетова, сетова за прву помоћ, добоша за стерилизацију санитетског материјала и глукомера.

Танјуг