И Јахјага као и сви званичници Србије позива Србе са севера КиМ на „изборе“

jahjaga izbori

ПРИШТИНА – Нелегална косовска председница Атифете Јахјага позвала је грађане Косова, посебно Србе са севера, да учествују у другом кругу локалних избора 1. децембра јер својим гласовима доприносе свом укључивању у процесе развоја земље, што подразумева и њихову пуну интеграцију и опредељење да заједно граде будућност у правцу европских интеграција.

Нелегална председница Јахјага је у интервјуу за агенцију Бета оценила да је Косово ушло у фазу политичке стабилности, уз демократска кретања значајна за земљу.

„Успели смо да успоставимо нормалне односе између наших грђана различитих националних заједница и радимо на изградњи поверења с нашим грађанима на северу земље. Ми смо изборима од 3. новембра доказали политичку зрелост, високу демократску културу и добру организацију избора. Очекујемо да и друга рунда избора буде на истом демократском нивоу као пре три недеље, и не видим никакву претњу стабилности земље“, казала је Јахјага оцењујући актуелну политичку и безбедносну ситуацију на Косову.

Нелегална председница Јахјага је додала да су локални избори прошли добро и без проблема, уз велико учешће, што је био и њихов циљ, с обзиром да су први пут организовани на целој територији Косова истовремено и према косовским законима.

Бета