Путин у Ватикану код папе (ВИДЕО)

Pope Francis and Russian President Vladimir Putin, left, talk to each other on the occasion of their private audience at the Vatican, Monday, Nov. 25, 2013. Putin showed off his religious side during a visit Monday to the Vatican, stopping to cross himself and kiss an icon of the Madonna that he gave to Pope Francis. But Moscow's improving relations with the Vatican only went so far: Putin didn't invite Francis to visit. (AP Photo/Claudio Peri, Pool)

Ватикан — Путин и папа Фрања разговарали су у Ватикану о неопходности да се оконча насиље и подстакну конкретне иницијативе за мирно решење сиријског конфликта.

Папа Фрања је истакао подршку преговорима као начину решења сиријског сукоба, извештава АНСА.

Председник Путин је у Рим стигао дан пре почетка самита представника руске и италијанске владе. У Ватикану је са поглаваром Католичке цркве разговарао око пола сата.

putin i papa 1

Папа и Путин су на крају сусрета разменили поклоне. Путин је добио керамички мозаик ватиканских вртова, док је папа добио копију иконе Богородице Владимирске, једне од најпоштованијих међу руским верницима.

Путин је овом приликом показао и своју религиозну страну, прекрстивши се и пољубивши икону, што је затим учинио и папа Фрања, који је посебно привржен иконама с представом Богородице.

Танјуг

Видео: ромерепортс