Дедеић: Док је Даниловића и избора, ДПС је као ,,афричка шљива“

Srpska-lista-crna-gora

У име, некада малобројне, а сада све бројније опозиционе јавности која не вјерује у синхромизоване лажи режима и лажне опозиције, позивам аутора саопштења Демократског фронта који је затражио више политичке одговорности  ,,у процесу доказивања истине да је Миодраг Лекић побиједио на изборима“, да се представи именом и презименом. У супротном, нико разумне људе не може убиједити да ово саопштење нису писали Мило Ђукановић, Светозар Маровић, Тарзан Милошевић, Часлав Вешовић или још неко из дневног ескадрона за специјалне операције ДПС-а. Можда и сви они заједно, са по неким из Демократског фронта који је у међувремену, на државотворном Цетињу, прерастао у Грађански који је осакаћен за три четвртине гласова. Спрдати се на овакав начин са опозиционим предсједничким кандидатом, могу искључиво они који су продали Лекићев изборни резултат.

Интересантно је да, паралелно, Горан Даниловић, реториком деведесетих, позива опозиционе бираче да се лично њему обрате и помогну му у ослобађању Подгорице и других општина у Црној Гори. Чудо једно да то ради исти човјек који у априлској изборној ноћи, након што је прогласио побједу Миодрага Лекића, одбија позив Небојше Медојевића да грађани изађу на улице и бране побједу као што је то радио ДОС у Србији. Исти ослободилац, Наполеон из Ђурђевине, још увијек дугује одговор гдје је фамозних 3% гласова који нису пребројани, након чега је Филип Вујановић почео да прима честитке, државнике и дипломате, са Запада и са Истока.

Српска листа подсјећа да је Даниловић први функционер Демократског фронта који је најавио други протестни митинг у Подгорици, пред зградом предсједника државе, са циљем да се спријечи инаугурација Филипа Вујановића. С обзиром да митинга у мају, нити након маја, никада није било, баш као што ни историјских 3% гласова никада нису пребројани, јасно је да такав позив може да шаље само провокатор. Даниловићев коалициони партнер, СДП, ипак је пасивно помогао ДПС-у да устоличи Филипа Вујановића, све држећи свијећу Милу Ђукановићу док је у изборној ноћи гурао Филипа Вујановића. Доказ тога је да Ранко Кривокапић није имао петље да гласа за поништење избора.

Док је Даниловића и оних који се противе бојкоту избора кога предлаже Небојша Медојевић, ДПС је програмирано стабилан као ,,афричка шљива“. Зато је Српској листи Демократски фронт и дефинитивно, након јучерашњег покушаја нове серије превара, по први пут политички противник тачно колико и ДПС и СДП, и учинићемо све да, наредних мјесеци, разобличимо њихове срамне преваре.

Зато их јавно питамо:

–   Када ће се одржати други митинг за одбрану Лекићеве изборне побједе?

–   Ко су функционери ДФ који се, сходно признању Небојше Медојевића, противе бојкоту избора које организује ДПС; и зашто?

–   Колико је Миодраг Лекић добио гласова на предсједничким изборима?

и најзад:

–   Зашто је Демократски фронт учествовао на изборима у Мојковцу и на Цетињу које је расписао, главом и брадом, нико други до Филип Вујановић, кога наводно не признају као предсједника државе?

 

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе

Подгорица, 23. новембар 2013