Марко Јакшић: Позиви за бојкот другог круга неће бити потребни, грађани показали да не признају Тачијеве изборе

Podgorica, 19. marta 07.  - Clan srpskog pregovarackog tima za Kosovo i Metohiju Marko Jaksic optuzio je danas medjunarodnog posrednika Martija Ahtisarija da sve cini da Kosovo dobije nezavisnost i da je pristrasan.FOTO TANJUG/ARHIVA/zk

НОВИ САД – За Демократску странку Србије локални избори на Косову завршени су 3. новембра, рекао је за РТВ посланик ДСС Марко Јакишић. Позиви за бојкот другог круга неће бити потребни, сматра Јакшић, јер су грађани малом излазношћу већ показали да не признају „Јахјагине и Тачијеве изборе“.

Марко Јакшић је оценио да је изузетно мала излазност гласача заправо политички тријумф заговорника бојкота. Он каже да неће учествовати „у даљој политичкој тучи“ и понавља да су притисци од стране Београда да се изађе на биралишта били гори него у доба комунистичког режима.

На питање како је још увек на слободи, иако је оптуживан као виновник нереда на северу Косова током првог изборног круга, Јакшић је оценио да су те оптужбе инструисане из центара моћи Београда ,које сматра главним кривцима за сва дешавања у тој покрајини.

Он се запитао како је могуће да, и поред материјалних доказа, до сада нико није процесуиран. Јакшић је навео и да та странка остаје при захтеву да се формира анкетни одбора Скупштине Србије који би требао да утврди истину и разоткрије све починиоце.

РТВ