Вулину Приштина опет забранила посету Косову

VULIN ACA

Београд – Министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин требало је да отпутује у тродневну посету Косову, али је та посета одложена.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин саопштио је да му је по трећи пут забрањен долазак у Штрпце и да је очигледно да Приштина чини све да кандидати листе “Српска” не победе у другом кругу локалних избора.

Вулин је на конференцији за новинаре у Влади Србије, рекао да га је овог пута Канцеларија за ЕУ у Приштини обавестила да не може да дође у Штрпце и то без икаквог објашњења. Он је указао да су у другом кругу избора у тој општини кандидати СЛС-а и листе Српска.

“Ако се овако настави и ако се свака наша посета буде претварала у дипломатски обрачун и ако за сваку посету буде требало одлазити у Брисел, јасно је да Приштина чини све да уплаши Србе и да кандидати листе ‘Српска’ не прођу и зато забрањују долазак званичника Владе Србије и надају се да ће победи кандидати СЛС-а и други које Приштина подржава како би се прекинула свака финансијска и политичка веза са Србијом”, рекао је Вулин.

Он је указао да је очигледно да ће Приштина учинити све да кандидати СЛС-а победе на изборима и да тако спроводе политику Приштине, али истовремено је и нагласио да верује да Срби то неће дозволити.

“На овај начин желим да их упозорим на то да разумеју шта се дешава”, рекао је Вулин.

Иначе, како је било планирано, Вулин је требало да борави у Општини Штрпце, у суботу у Звечану, а у недељу у манастиру Високи Дечани поводом ктиторске славе манастира и освећења новог Призренског конака. Слава ће бити прилика да се Канцеларији за КиМ додели орден Српске православне цркве.

Б92