Дрецун: Излазак Срба на „изборе“ отвара простор за коалиције и са албанцима

drecun-izdajnik

БЕОГРАД – Председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је данас да је битно да што већи број Срба изађе у другом кругу избора у општинама на Косову, после којег ће, како је оценио, ситуација бити много мирнија и отворити се простор и за коалиције.

Дрецун је рекао да је битно да други круг протекне мирно и што већи број Срба изађе, али не само у Северној Косовској Митровици, јер Срби живе и у шест општина јужно од Ибра, где ће, такође, бити важно ко ће постати градоначелник.

Дрецун је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да ће највероватније бити потребна коалиција, а да је природније да то буде српско-српска коалиција.

Дрецун је истакао да су Срби гласове дали и кандидату Грађанске иницијативе „Српска“ Крстимиру Пантићу и кандидату Грађанске иницијатове СДП Оливеру Ивановићу да би избегли могућност да Албанци формирају власт у Митровици и да би то требало да буде основна идеја водиља након другог круга избора.

Дрецун је поновио да је најважније било да Срби изађу на изборе, како би се формирала заједница српских општина.

Дрецун је рекао да је Србија стала иза Грађанске иницијативе „Српска“, јер само преко ње може да гарантује држава да ће та заједница функционисати на начин како је планирано.

Он је рекао да је до сада било разноразних политичких препрека и смицалица које је постављала Приштина, али да се сада „ОЕБС успаничио у првом кругу, покупио кутије у три општине на северу и пре истека рока за гласање су једноставно отишли у Јужну Митровицу“.

Дрецун сматра да увек има могућности за малверзације када се тако далеко носи изборни материјал, да је Пантић изнео прилично оправдане сумње да ту нешто није у реду, а да је, такође, реаговао и Ивановић.

ТАНЈУГ/СРБИ НА ОКУП