Пантић: ОЕБС ми украо гласове?

Krstimir Pantic 02

Београд — Кандидат ГИ Српска за градоначелника северне Митровице Крстимир Пантић каже да још увек није одлучио да ли ће да учествује у другом кругу избора.

Пантић је гостујући у вестима Б92 рекао да не може да прихвати резултате поновљених избора на три бирачка места у северној Митровици због сумње да је дошло да махинација гласачким материјалом за шта је оптужио ОЕБС.

Пантић, кога подржава Влада Србије, казао је да чланови бирачких одбора нису били у контакту са гласачким материјалом од синоћ у 19.30, када га је преузео ОЕБС, до поноћи, када је почело бројање гласачких листића. Он наводи да су кутије путовале без чланова бирачких одбора до Приштине, а да је само на једном бирачком месту, петина листића поништена, и да Грађанска иницијатива Српска сумња да се ради о листићима који припадају ниховој листи.

Пантић, такође, сматра да ОЕБС и међународна заједница вештачки смањују разлику између кандидата ГИ СДП Оливера Ивановића и њега, како чланови ГИ Српска не би ушли у скупштину општине Косовска Митровица. Та разлика је око 500 гласова.

Као доказ за своје наводе Пантић се позива на изјаве противкандидата Ивановића који је упозорио на могућност да Влада Србије врши крађу гласова интерно расељених лица ,а ниједном није споменуо могућност да Приштина краде, чиме се, како каже, „дисквалификовао и ставио на страну Приштине“.

Пантић каже да Централна изборна комисија Косова још није избројала око 1000 гласова, и да ГИ Српска „не зна како ће они пребројати те гласове, и да ли ће их намештати онако како буде њима одговарало“.

„Ја не могу да прихватим ове резултате као градоначелник, али као представник Владе имам обавезу и сачекаћу резултате“, казао је Пантић и додао да је задовољан самим током гласања , али да је „оно што се касније дешавало превршило сваку меру“.

Крстимир Пантић тврди и да је ОЕБС утицао на то да се разлика између листи ГИ Српска и ГИ СДП за локалну скупштину смањи и сведе на свега 40-так гласова разлике и да се махинације ОЕБС-а упадљиво више виде у броју неважећих листића за локалну скупштину Косовске Митровице.

Због ове мале разлике, две су опције за састав скупштине општине Косовска Митровица: Коалиција Пантић- Ивановић, или склапање партнерства са албанским странкама.

„Оливеру је ближа опција да власт гради са Албанцима, а мени је ближа Оливер“, казао је Пантић, додавши да би „радије ишао на поновљене изборе него у коалицију са Оливером“.

Пантић је навео и да је о свему већ обавестио министра без портфеља задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина, као и да ће и први потпредседник владе Србије бити обавештен о наводним махинацијама гласачким материјалом.

Б92