Косовска Митровица: Нема протеста, а нема ни славља. Још један земљотрес. (ВИДЕО)

трг шумадија

У Косовској Митровици су затворена сва места на којима се поновило шиптарско гласање. Иако су српски званичници истицали успешност и “демократију” не штедећи ни домаћу ни светску славу, на улицама ни трага од живота ван редовног стања.

Припремио; Иван Максимовић 1.11.2013.

***

Узимајући у обзир данашње изјаве званичника од “топле атмосфере” и “заштите српских интереса” вечерас је на улицама града мирно “ко на гробљу”. За очекивати је било да ће овај “успех” у масовности изласка на шиптарске изборе, по објављивању првих резултата гласања како је то свуда у свету обичај, бити настављен слављем победника и онога ко је на власт дошао. Сасвим супротно, у граду је пусто, влада мук.

Неколико сати после гласања на улицама је само до зуба наоружани КФОР и готово да нема никога више. Ваљда ће се из ситуација наредних дана моћи да дође до закључка “где је запело”.

У тренутку док је вест припремана за објаву у Косовској Митровици и околини осетио се кратак, али и прилично јак земљотрес. По извештајима које су медији ових дана преносили, ово би требало да буде четврти земљотрес у протекла два дана.

 

Стални дописник портала Новинар.ДЕ

Иван Максимовић, Косовска Митровица, Србија.

www.novinar.de