Срби под притиском и организовано са директорима излазе на „изборе“. Вулин поносан на њих!

aleks

Косовска Митровица — Министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин изјавио да је поносан на грађане Косовске Митровице и задовољан одзивом на поновљеним изборима.

После обиласка сва три изборна центра у северној Косовској Митровици, Вулин је рекао Танјугу да је веома задовољан првенствено како све протиче мирно, како људи без атмосфере страха, притисака, насиља, нереда долазе и испуњавају своју грађанску дужност.

“Ово је за нас празник. Данас су Срби у Косовској Митровици и на КиМ одлучили да послушају све који им добро мисле – председника Републике, своју владу, патријарха и председника Републике Српске”, нагласио је Вулин додајући да су грађани одлучили да узму судбину у своје руке.

Ако се овај тренд у одзиву настави, Вулин очекује да би већ у првом кругу могао бити изабран нови градоначелник Косовске Митровице.

Много већи одзив него пре две недеље не изненађује јер нема силеџија на улици, констатовао је он.

Вулин је казао да се нада да ће већ вечерас новом градоначелнику моћи да честита и пренесе шта се од њега очекује – да у овом граду буде боље, да се очекује да овај град врло брзо постане оно што треба да буде, а то је део Заједнице српских општина.

Вулин је рекао да је задовољан мерама безбедности које су предузеле међународне организације и косовска полиција.

Овај пут су ту, чак морам рећи да их је можда и превише, али је боље да их је превише јер је битно да се све заврши мирно, додао је министар задужен за КиМ.

Танјуг