Прво „православно“ – римокатоличко венчање (фото)

prav.-kat. vencanje u sidn. lazarici

Један наш редовни посетилац из Сиднеја јавио нам је да је у Сиднејској Лазарици обављено прво, да га тако назовемо,  „православно“ – римокатоличко венчање. Очигледно је да српски екуменисти, у издаји Православља, сваким даном све више напредују.

Проти Миодрагу Перићу прислуживао је римокатолички клирик (чини се бискуп, јер има бискупску капицу – pileolus на глави), на венчању обављеном у недељу 10. новембра 2013. године.

С обзиром да је Лазарица седиште епископа аустралијско-новозеландског Иринеја, који је тренутно у својој епархији – митрополији, незамисливо је да би се то одиграло без позива и без знања дотичног екуменисте и новотарца, мада се то не може доказати, јер се, као, уосталом, и сваки безаконик и преступник, труди да у оваквим случајевима нема никаквог писаног трага ни доказа.

 иринеј добријевић
Први слева – бициклиста, екумениста и новотарац
епископ аустралијско-новозеландски Иринеј

lazaricaНаш читалац сведочи да су на венчању пљуштали благослови на младенце и из „левог и из десног плућног крила“; дакле, и од српских одступника од вере и од латинских јеретика, због чега младенцима нека је Бог у помоћи! Јер 32. правило Лаодикијског помесног Сабора гласи: „Благослов јеретика је проклетство“.

Борба за веру