Храна као антидепресив

raspoloženjeИако су дневни стрес и напетост неизбежни, тескобу и анксиозност можемо ублажити правилном исхраном. Покушајте да следити неке од следећих савета како бисте поправили расположење.

РИБА

Лосос, скуша или сардела право су море омега-3 масних киселина које се сматрају врхунским антидепресивом. Нико није сигуран како делују, али последња су истраживања показала да су људи који свакодневно узимају омегу-3 увек бољег расположења од осталих.

БАНАНЕ

Банане су моћна храна. Садрже триптофан, есенцијалну аминокиселину од које у организму настаје серотонин, хормон среће. Стручњаци сматрају банане изузетно здравима и препоручују свакодневно конзумирање.

МЛЕКО

Млеко је такође богато већ споменутим триптофаном. Такође садржи антиоксиданте, витамин Д и Б12 који помажу мозгу да се бори против стреса и старења.

СПАНАЋ

Попајева најдража храна. Па ако желите бити јаки као он једите спанаћ. Богат је фолном киселином која помаже стварање серотонина. Многи га не воле, али истина је да порција спанаћа и срећа имају додирних тачака.

БОРОВНИЦЕ

Богате су антиоксидантима, познатим уништавачима стреса и чине вас бољег расположења. Они елиминишу слободне радикале који убрзавају старење организма и наносе штету унутрашњим органима. Боровнице су и пуне влакана која поспешују пробаву, а многи их научници повезују са превентивом против рака.

Сада осим за чоколаду знате и за још понеке намирнице које вас могу усрећити, али да би вас храна стално чинила срећним, целокупна исхрана треба бити здрава. За почетак избаците „junk food“ и већ сте на добром путу.

Народни Лек