Хашим Тачи и патријарх Иринеј за излазак Срба на „изборе“, режим у Србији врши присилу

иринеј у куриру
Патријарх Иринеј – бруталан према неистомишљеницима у оквиру клира СПЦ, сервилан према свакој власти.

Курир је, држећи се раније изнесеног става п. Иринеја о изборима за институције косовских фашиста, наставио пропаганду рекламирања ових избора:

Најважнији детаљ је да је овом приликом унео неколико лажних информација, од којих је највећа лаж -да Русија позива на шиптарске изборе. Значајно је да су у свом чланку прећутали изузетно настојање терористе Хашима Тачија да Срби изађу на изборе:

КУРИР: ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Срби, изађите на изборе, од вас све зависи

(BEOGRAD – Apel.
Srbi u Kosovskoj Mitrovici treba da izađu na ponovljene izbore u nedelju jer time štite svoje i državne interese i iskazuju volju da se bore za budućnost na Kosovu i Metohiji.Ovakav poziv srpskoj zajednici u južnoj srpskoj pokrajini uputili su ne samo državni vrh, predsednik, premijer i svi ministri u Vladi, patrijarh Irinej, vladika raško-prizrenski Teodosije i ostali crkveni velikodostojnici, već i Rusija i cela međunarodna zajednica.

Bez razmirica

Molbu da iskoriste šansu i izaberu gradonačelnika Srbina građanima su uputile i sve parlamentarne stranke, izuzev DSS. Premijer Ivica Dačić pozvao je juče sve političke predstavnike, „pa i one koji zagovaraju bojkot izbora na Kosovu“, da budu ozbiljni i razmirice ostave po strani.

– Nismo imali značajniji politički trenutak za budućnost Srba na Kosovu u skorije vreme od predstojećih izbora u Kosovskoj Mitrovici jer se rešava ključno pitanje – da li će gradonačelnik biti Srbin ili Albanac – kazao je on i dodao da bi izbor Albanca značio „početak novog kruga konflikata nesagledivih razmera“.
Poziv Srbima da iskoriste glasačko pravo uputili su i Savez ratnih veterana, rukovodstvo Trepče, Doma zdravlja u Mitrovici, senat Univerziteta…

Na visini zadatka

Krstimir Pantić, kandidat Građanske inicijative Srpska, kaže da su građani spremni da budu na visini zadatka i da ne dozvole da Mitrovicom upravljaju oni koji ne vole ni taj grad ni Srbiju:
– Niko ne želi da posle 14 godina Mitrovicom vlada Albanac. Pokazalo se da tamo gde nema srpskih institucija – nema ni Srba.

Srbi gradonačelnici na severu

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj očekuje da će opštine na severu Kosova imati srpske gradonačelnike.
– Naravno da ćemo na severu imati srpske gradonačelnike, jer će oni predstavljati volju većine. Tako je i najbolje. Nije moguće da severna Kosovska Mitrovica ima albanskog gradonačelnika – izjavio je Hodžaj.)

ГЛАС КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: TAЧИ ПОЗВАО СРБЕ НА СЕВЕРУ КОСОВА ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ

143837_taci-beta_origh

(Приштински сепаратистички лист “Зери”; “Учешћем на изборима губе само северњачки екстремисти и северњачки радикали,” рекао је Хашим Тачи. “Знамо шта се десило, ко је ломио и зашто,” рекао је за британски Гардијен.

“Ако се понове инциденти 17.11. крива ће бити Србија,” рекао је Тачи позивајући Србе на изборе.
“Уколико не буде претње оних који бојкотују изаћи ће 25% грађана. Оно што је сада потребно, јесте, политичка стабилност на северу, стварање легитимних институција и инвестиције. После тога, ствари ће се променити,” каже Хашим.

“Косово не ризикује интегрисањем Срба. За Косово је ризично ако се они не интегришу.”

Споразум од 19 априла о нормализацији односа који је донешен у Бриселу оценио је као најбоље решење које Косово и Србију чини деловима ЕУ.

Он је критичарима своје политике рекао да није време за ратовање. Додао је да оним члановима УЧК који буду осуђени за злочине нема места у његовој партији.)

Коментар ПЖВ: У међувремену, наставља се насиље над слободном вољом бирача, тако што се врше сваковрсне манипулације и претње отпуштањем са посла уколико неко не изађе на ове противуставне “изборе”. Председник Владе Србије Ивица Дачић је уз велико обезбеђење, данас 15.11.2013., учествовао на митингу подршке шиптарским изборима, на коме су под присилом и претњама отказом присутствовали, углавном, људи из крајева ван Митровице. Претње су пре неколико дана дошле и од Првог потпредседника владе Србије Александра Вучића, чији култ личности се пажљиво гради на режимским медијима. Његове претње Србима са севера су вешто упаковане у обланде где он Србе који не излазе на гласање назива екстремистима.

У последњем гостовању на глобалистичкој тв Б92 посебно је апострофирао православне хришћане који не прихватају паралелног епископа Теодосија. Да ли ће се Вучић и остали чланови марионетске владе у Београду држати претњи само на речима или ће их спровести у дело, остаје да се види. Фашизоидно па и патолошко понашање овог човека је одраније познато. Он је некада, без икаквих последица обећавао да ће се разрачунати са муслиманима у размери 100 муслимана за једног Србина. Све ово довољно говори о каквом човеку се ради и о каквом диктатору.

-На бранику свога, без похлепа за туђим, то је граница Србина који је од Косова учинио свој централни доживљај. У ове дане, више него у друге, потребно је подсетити Србе на смисао Косова и на значење Лазареве поруке.

„Земаљско је за малена царство
А небеско увјек и довјека.“ -свети владика Николај

Погледајте, такође: Предизборне активности патријарха Иринеја

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”