Дачић у Митровици и Тачи из Приштине позвали Србе да изађу на „изборе“

SRBIJA KOSOVO MITING

Дачића је на тргу Шумадија у Косовској Митровици дочекало неколико стотина припадника различитих тајних служби из централне Србије, како из полиције, тако војске и многих других. Припадници “Цивилне заштите” из све 4 општине са севера, имали су наређење да дођу да обезбеђују скуп у Косовској Митровици и да уједно буду присутни како би повећали број присутних. Директори свих предузећа су доводили своје раднике на радну обавезу – одлазак на митинг.

Дакле, атмосфера притиска на људе која је тешко замислива нормалној особи те зато тешко да се пренесе у једној вести. Стиче се утисак да ако Срби из северне Косовске Митровице не изађу на поновљене шиптарске изборе, да ће Дачићу, Вучићу, Николићу и осталима да “лети глава”. Оваква фарса није била ни у једном времену које ја памтим до сада, а било је различитих притисака и фарси. Ипак, ова данашња превазилази све досадашње.

Дачић је у Митровици, као и јуче његов “колега” Тачи из Приштине, позвао Србе да изађу на поновљене изборе које је ррасписала Атифете Јахјага.

Дакле, премијер је био дочекан од својих “радника” овацијама, аплаузом, а од народа са севера КиМ није ни био дочекан

TAЧИ ПОЗВАО СРБЕ НА СЕВЕРУ КОСОВА ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ
hasim-taci-srpski-ubica1Приштински сепаратистички лист „Зери“; „Учешћем на изборима губе само северњачки екстремисти и северњачки радикали,“ рекао је Хашим Тачи. „Знамо шта се десило, ко је ломио и зашто,“ рекао је за британски Гардијен.“Ако се понове инциденти 17.11. крива ће бити Србија,“ рекао је Тачи позивајући Србе на изборе.
„Уколико не буде претње оних који бојкотују изаћи ће 25% грађана. Оно што је сада потребно, јесте, политичка стабилност на северу, стварање легитимних институција и инвестиције. После тога, ствари ће се променити,“ каже Хашим.

„Косово не ризикује интегрисањем Срба. За Косово је ризично ако се они не интегришу.“

Споразум од 19 априла о нормализацији односа који је донешен у Бриселу оценио је као најбоље решење које Косово и Србију чини деловима ЕУ.

Он је критичарима своје политике рекао да није време за ратовање. Додао је да оним члановима УЧК који буду осуђени за злочине нема места у његовој партији.

Функционални линк  http://gazetajnk.com/?cid=1%2C1018%2C7012(Превод „Глас КиМ“)

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”