М.Јакшић: Грађани К.Митровице изложени страшним притисцима

марко јакшић

Посланик Демократске странке Србије са Косова, Марко Јакшић рекао је Контакт Плус Радију да је Привремена скупштина АП КИМ донела закључак на синоћ одржаној скупштини, да су за њих избори завршени 3.новембра,да је бојкот успео, а да све што се дешава и што ће се дешавати на дан избора 17. новембра и после тога, представља својеврстан „политички циркус“. Он је апеловао на грађане да не изађу на изборе у недељу, као што су то учинили и прошлог пута:

„Мислим да грађани Митровице имају много паметнија посла него да иду по школама, школе иначе недељом не раде, могу да обиђу пријатеље, а да и искључе своје мобилне телефоне јер ће имати страшан притисак од својих директора, претпостављених, председника општине и свих осталих“, рекао је Јакшић.

Он је додао да тренутна власт у Србији не ради у интересу својих грађана,као и да је на синоћ одржаној Скупштини Привремене скупштине АП КИМ донет закључак да буде формиран Анкетни одбор, који ће тачно утврдити ко је разбијао бирачке кутије, а да ће тај захтев бити данас упућен Скупштини Србије.  

„ Ако је Скупштина Србије раније формирала Анкетни одбор да утврди начин трошења средстава, мислим да је ово још важније, да се утврди ко су сви ти људи који су разбили бирачке кутије, ко су ти људи који бацају бомбе у Косовској Митровици, ко су ти људи који нападају недужне грађане, да једноставно имамо тачну слику свега овога што се дешавало пре 3. новембра, али и  овог што се дешава од 3.новембра, па до данас“, казао је посланик Демократске странке Србије са Косова, Марко Јакшић.

Јакшић је закључио да је једино решење одржавање статус qуоа, као и поштовање  Устава и закона Републике Србије, истакавши да су грађани Косовске Митровице изложени страшним притисцима, да се они позивају да организовано изађу на  изборе у недељу, што представља кршење њихових најосновнијих демократских и људских права.

Радио Контакт Плус