Крстимир Пантић – човек који „ослобађа“ Србе страха од „нове државе“

pantic siptar 1

Београд — Кандидат листе „Српска“ за градоначелника Косовске Митровице Крстимир Пантић изразио је уверење да ће бирачи у већем броју изаћи на поновљене изборе.

Пантић је оценио да су се грађани „ослободили страха“.

У изјави за Радио-телевизију Србије, Пантић је рекао да „нико не жели“ да градоначелник северног дела Косовске Митровице буде из албанске заједнице и додао да је искуство показало да у оним косовским срединама у којима нема српске власти, нема ни српског становништва.

Он је оценио да одзив у Косовској Митровици ни 3. новембра није био мали, већ да људи у тој средини традиционално гласају поподне, када се врате са викенда и заврше „породични ручак“.

Пантић је додао да ће, пошто се обави и поновљени избори, бити формирана Заједница српских општина која ће штитити интересе српског народа на Косову и која ће бити препозната и од Београда и од међународне заједнице.

Он је изразио наду да ће виновници инцидената од 3. новембра, када је дошло и до прекида гласања, ускоро бити идентификовани и изведени пред лице правде.

Крстимир Пантић позвао директоре и раднике општинских јавних предузећа да „организовано дођу на поновљено гласање“

Косовска Митровица – Привремени орган Косовске Митровице позвао је директоре општинских јавних предузећа да на поновљеном гласању за локалне косовске изборе 17. новембра „буду са својим радницима и члановима њихових породица и да организовано одлазе на бирачка места“.

Уз нагласак да се „неће толерисати поступање слично онима која су се догодила на гласању 3. новембра у северној Косовској Митровици“, привремена управа је позвала градјане да изађу на изборе и „тиме искажу жељу за одржањем на овим просторима“.

Избори у три бирачка центра у северној Косовској Митровици прекинути су 3. новембра јер су маскирани нападачи упали на биралишта и разбили бирачке кутије. Избори се понављају у недељу, а у тим бирачким центрима може да гласа више од 23.000 бирача.

Такође, Привремени орган је позвао грађане да се уздрже од насиља, вербалних и физичких сукоба.

Препоруку је потписао Крстимир Пантић, председник Привременог органа, који је и кандидат за градоначелника Грађанске иницијативе „Српска“ коју подржава Влада Србије.

Бета