ДСС: Влада брутално приморава косовске Србе на гласање и одвајање од своје државе

dss u skupstini

Београд – Посланик Демократске странке Србије Петар Петковић питао је данас Владу Србије ко јој је дао мандат да позивом да се изађе на косовске изборе „насилно и брутално приморава“ српски народ да се одвоји од своје државе.

Петковић је у Скупштини Србије казао да је недопустиво да кандидат за градоначелника Косовске Митровице Крстимир Пантић јуче по налогу владе потпише одлуку привременог органа да сви директори општинских предузећа буду заједно са својим запосленима и њиховим породицама и организовано оду на поновљене изборе у Косовској Митровици у недељу, 17. новембра.

– Први пут се дешава да власт налаже радницима да са својим породицама иду на гласање. Да ли је заједница српских општина радни логор у којем важе колективна наређења – упитао је Петковић.

Посланик Српске напредне странке Драган Шормаз позвао је грађане да масовно изађу на поновљене изборе на северу Косова и питао премијера Ивицу Дачића да ли ће и када сви који су на насилан начин спроводили бојкот избора на северу Митровице, бити кажњени, наводећи да је „инспиратор насиља маргинална странка која је позвала на бојкот“.

Самостални посланик Енис Имамовић питао је да ли је Министарство унутрашњих послова покренуло поступке против аутора увредљивих порука на турбету Шејх Мустафе у Београду.

Посланица Либерално-демократске партије Радмила Геров питала је када ће пољопривредницима бити исплаћене субвенције од 6.000 динара по хектару које месецима касне.

Посланица Социјалистичке партије Србије Ивана Динић питала је министра културе и информисања Ивана Тасовца да ли ће новим законом о јавним сервисима и електронским медијима југ Србије остати без јавног сервиса.

Посланица Демократске странке Горица Мојовић питала је исто министарство када ће бити достављен предлог националне стратегије развоја културе и колико је средстава из буџета у последње три године потрошено за спровођење те стратегије.

Посланик из клуба Заједно за Србију Небојша Зеленовић питао је гувернерку Народне банке Србије Јоргованку Табаковић како се неко од службеника НБС усудио да позове грађанку која се обратила том посланику због проблема са рефинансирањем банкарског кредита и замери јој што се жалила посланику.

После питања, посланици су почели расправу о Предлогу закона који ће омогућити трудницама, породиљама и деци да имају оверене здравствене књижице, без обзира на то да ли је редовно уплаћиван допринос за осигурање.

Бета