Вулин у КМ: Ветерани понижени, новинар избачен (видео)

siptarsko srpska

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Александар Вулин, у свом очајничком покушају да убеди српски народ да изађе на изборе “републике косово”, данас је посетио Косовску Митровицу. Вулин је својим гуруистичким понашањем и облачањем Владу Републике Србије свео на својеврсну политичку секту. Посебно од када му је Хашим Тачи забранио да носи црну униформу па сад обитава у цивилној црнини. Све ово свакако није могао без сарадње свих који се у српској влади налазе а ту су дошли лажима и преварама а опстају уценама застрашивањем, батинама. То су и данас доказали.

Припремио: Иван Максимовић 14.11.2013.

***

Ови неустрашиви квазиборци за “добро” Србије боје се само једне ствари – истине. Баш то су данас и демонстрирали. Под притиском и уз употребу умерене физичке силе, жандармерија и лично обезбеђење избацили су репортера портала Новинар.Де.

Наводно образложење је било да новинар „није на списку“, затим да није акредитован а када је показао своју међународну прес легитимацију, речено му је да није акредитован у Канцеларији за Косово и Метохију а све то из безбедносних разлога.

Од других колега из медија, које обезбеђење није узнемиравало, на питање да ли су акредитовани у Канцеларији за Косово и Метохију добили смо прост одговор „не, а зашто би“? Наравно, како су последњих дана притисци на Србе екстремно појачани, баш нико није смео пред камеру да то потврди. Међутим, ово није први пут да је једино нашем новинару забрањен приступ јавном догађају. То се већ десило и приликом доласка Вучића у Косовску Митровицу маја ове године и то на истом овом месту.

Тада смо имали и сведока, храброг и одважног Србина са Косова и Метохије, Драгана Поповића, који је потврдио све што се десило а чему је био сведок. “Стајао сам поред ограде када је један човек пришао и рекао обезбеђењу господина Вучића – овај са брадом не сме да уђе” рекао је тада Поповић. На кога је мислио, питали смо. “На вас” прецизирао је Поповић.

Чему страх и бојазан од једног јединог новинара? Одговор је више него јасан, истина коју само портал Новинар.де приказује без икаквих увијања учинила је да нам буде забрањен приступ онима који се баве свачим осим истине. Пре свега представницима српске власти које раде против српске државе а тобож у њено име.

Једини разлог јесте истинитост извештавања и разоткривање плитких лажи којима се прикрива издаја.

Дакле, не сме се ни по коју цену рећи у камеру да ће, ако избори успеју, све институције на северу Косова и Метохије прећи у закон непостојеће лажне државе косово а Срби са севера као и читава јужна српска покрајина бити предата Хашиму Тачију на тацни. За представнике српске власти Александра Вулина, Ивицу Дачића, Томислава Николића и Александра Вучића, тероризам шиптарских екстремиста данас изгледа – нема алтернативу.

Бестидност којом наступају огледа се у шизофреној идеји Премијера Србије Ивице Дачића да се на Косову и Метохији подигне заједнички споменик српским жртвама и шиптарским џелатима. Потребно је само да се шиптари сложе али на срамоту српског премијера код шиптара не постоји сагласност за то. Данашњи састанак у Косовској Митровици показао је да ни Александар Вулин није пао далеко од кладе.

Како медији преносе Вулин је у Косовској Митровици позвао ратне ветеране да изађу на изборе и тако помогну сварање шиптарске државе. Удружење Ветерана које је Вулина дочекало основано је пре два дана са истим пуним именом које носи удружење ветарана настало пре 14 година рекао нам је председник удружења Бранко Аврамовић који се тренутно налази у централној Србији јер га нико није нити позвао нити обавестио о овом скупу. Како тврди, и да су га обавестили он не би дошао јер не жели да учествује ни у чему што се дешава на територији државе Србије а није по њеним законима.То говори да је све ово само једна игра за медије који су основно оружје у манипулацији народом. Ни удружење бораца од 1990-те, из Косовске Митровице, није знало ништа о овом догађају.

Састанку се замерило много тога а присутни су потврдили да се ради о предизборној кампањи а не скупу ветрана. Посебно боде очи да на почетку скупа, као ни касније, није одржан минут ћутања за борце који су своје животе положили на браник отаџбине. Уместо тога – говорило се о утопијској ЗСО.

Како су догађају присуствовали ветерани и ратници са простора Косова и Метохије углавном се, по завршетку скупа, осећало незадовољство и гнев. Услед игнорисања старијих удружења ветерана са Косова и Метохије њихови чланови, држећи већ изгужване цедуљице у шакама, рекли су нам да је на њима једно од питања било и „чији смо ми сада ветерани? Србије или Косова“?

Којим речима описати насртаје Александра Вулина да српске ратнике са Косова и Метохије уведе у оквир такозваног независног Косова против кога су се они борили, страдали и још увек трпе тешке муке?

Да се све попут вира улива у политику показала је акција изведена синоћ. Негде око 01.00 час после поноћи група од десетак припадника жандармерије уз присуство још неких људи као и три – четири физичка радника лепило је плакате за листу “српска” а скидало, цепало и стругало све што народ позива на бојкот. Чудно понашање за људе који говоре да су у току европске интеграције и демократизација док се организовано и систематски обрушавају на демократско право народа да бојкотује изборе.

Политика у Србији је још увек надреална, јер оно што јавност чује то нико не може и да види. Код народа је све много простије, једноставније и непосредније. Улице су пуне префарбаних плаката “српске”, поцепаних и подераних да комади вис са сваког зида.

 

Стални дописник портала Новинар.Де

Иван Максимовић, Косовска Митровица

www.novinar.de