Делегација Срба Севера КиМ затражила пријем код Небојше Стефановића

slavnko stevanovic

ПЕТОЧЛАНУ ДЕЛЕГАЦИЈУ ПРЕДВОДИЋЕ ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНЕ СКУПШТИНЕ АП КИМ СЛАВКО СТЕВАНОВИЋ

ДЕЛЕГАЦИЈА Срба са Севера Косова и Метохије најавила је да 13. новембра долази у Народну скупштину Републике Србије и затражила – у име Привремене скупштине АП Косова и Метохије и распуштених скупштина општина са Севера КИМ – да је прими Небојша Стефановић.

Факти објављују пуни текст писма који је председнику Народне скупштине у име делегације упутио председник Привремене скупштине АП КиМ Славко Стевановић:

„Г. Председниче,

Молимо Вас за пријем делегације легално, по законима Републике Србије изабраних представника српског народа АП Косово и Метохија (који су недавно, на темељу Устава Србије и референдума од 15. 02. 2012. формирали Привремену Скупштину АП Косово и Метохија).

Делегација  ће доћи 13. новембра 2013. године у Народну скупштину Републике Србије (у име Привремене скупштине АП КИМ и распуштних СО са Севера АП КиМ)  ради разговора око примене закона о локалној самоуправи (чл.86 и др..) а у вези писменог обраћања од стране Председника Привремене скупштине  бр. о1-40 од 05.11.2013.године председнику Народне скупштине Републике Србије.

Пожељно би било да у разговорима учествују, поред одговорних функционера из председништва Народне скупштине, и председници Скупштинских одбора за законодавство и КиМ.

Предлажемо да се разговори обаве у 11,00 часова.

Делегацију представника српског народа АП КиМ представљали би:

  1.         Славко Стевановић, председник Привремене скупштине АП КиМ и председник СО Лепосавић
  2.         Добросав Добрић, потпредседник ПС КиМ и председник  СО Звечан
  3.         Марко Јакшић, народни посланик, посланик ПС КиМ,
  4.         Љубо Радовић, стручни саветник ПС КиМ и помоћник председника СО Звечан
  5.         Љиљана Љумовић, секретар ПС КиМ

С обзиром на значај актуелних догађаја на Косову и Метохији, молимо Вас да у складу са  Вашим могућностима примите делегацију Срба“.

Факти.орг