Због ћирилице се пролила крв у Вуковару

пролила се крв у вуковару

Полиција на мјесту догађаја обавља очевид, након којег ће бити познато више детаља.

Након што је у понедјељак послијеподне на згради вуковарске полиције разбијена ћирилична плоча, у уторак се догодило исто, али с пуно тежим посљедицама. Мушкарац којега се сумњичи да је разбио у уторак око поднева плочу на ћирилици, озлијеђен је. Према првим неслужбеним информацијама, страдао је у окршају с полицијом. Ријеч је о Дарку Пајчићу, малољетном бранитељу Вуковара и бившем логорашу. Несретни бранитељ с тешким је озљедама превезен у осјечку болницу. Има фрактуру лубање и лијечници се боре за његов живот! Полиција је ангажирала и чистачицу како би опрала трагове крви с пода.

Из вуковарске полиције је потврђено да су ухићена тројица мушкараца, два 40-годишњака и 63-годишњак. Како дознајемо, блокирана је Радићева улица у Вуковару, а на улицама је интервентна полиција. Речено нам је и како особу која је аутор фотографија које смо објавили тражи полиција. Спонтано се окупљају грађани Вуковара, а очекује се да ће им се придружити чланство вуковарске Хвидре.

Подсјетимо, Вуковар је у понедјељак послијеподне остао без ћириличне табле на згради вуковарске полиције. Како дневно.хр први дознаје, нетко је разбио плочу, но није је скинуо! Неслужбено дознајемо да је полиција, због сумње да је он починитељ, ухитила хрватског бранитеља Роберта Солду. Полиција на мјесту догађаја обавља очевид, након којег ће бити познато више детаља. На зграду је врло брзо постављена нова ћирилична плоча.

дневно.хр