ВАРШАВА: Нападнута амбасада Русије – нереди по граду (ВИДЕО+ФОТО)

POLAND INDEPENDENCE DAY CELEBRATIONS

Учесници „Марша независности“, који су организовале пољске националистичке организације у Варшави, покушавају да продру у амбасаду Русије и бацају на њу димне бомбе. Демонстранти су запалили полицијску кућицу испред амбасаде РФ, саопштила је варшавска Газета Wyборцза.

Раније је саопштено да марш обезбеђују стотине полицајаца и неколико камиона са воденим топовима. Демонстранти су вређали и чуваре реда.

Хулигани нападају на врата амбасаде Русије. На зграду амбасаде лети камење и боце“, саопштио је новинар Gazeta Wyborcza са лица места.

После пола сата полицајци су узели ситуацију под контролу, а против учесника марша су употребљени водени топови. Чувари реда се сада покушавај уда растерају учеснике марша.

И даље напрегнута ситуација око амбасаде Русије у Варшави
Због непоштовања правила реда, градске власти Варшаве су одлучиле да хитно прекину „Марш независности“, који су организовале пољске радикалне десничарске организације.

У маршу је учествовало неколико десетина хиљада људи. Полиција позива учеснике марша да се разиђу. Ситуација у центру града, где се налази и амбасада Русије, је и даље напрегнута.

МСП Пољске осудио напад на амбасаду Русије у Варшави
МСП Пољске је осудио поступке хулигана, учесника националистичког „Марша независности“, који су данас димним бомбама и петардама напали територију амбасаде РФ. То је изјавио прес-секретар пољског МСП.

Према његовим речима, МСП републике жали због протеклих догађаја. „Нема оправдања за хулигане. Ми осуђујемо рушење Бечке конвенције“, рекао је прес-секретар.

После пола сата полицајци су узели ситуацију под контролу, а против учесника марша су употребљени водени топови. Чувари реда се сада покушавај уда растерају учеснике марша.

ГЛАС РУСИЈЕ

Фотогалерија Гласа Русије на следећем линку http://serbian.ruvr.ru/photoalbum/124276661/