Агим Дева: Верујем да ће много Срба гласати за мене на поновљеним изборима у северној Митовици

bojkot na severu

Косовкса Митровица — Кандидат за градоначленика северне Косовске Митровице Агим Дева који је освојио највише гласова бирача, каже да жели да Митовица и даље буде мултиетничка.

„Желим да превлада разум, да се ради на поверењу, да сви живимо у слози, да Митровица буде мултиетничка средина као што је то увек и била. Морамо живети заједно“, казао је Дева за агенцију Бета и рекао да очекује да ће га у поновљеном подржати Срби што ће му донети победу.

„Верујем да ће много Срба гласати за мене“, казао је Дева и додао да ће северна Косовска Митровица бити део Заједнице спских општина и ако он буде био на челу града.

Дева, кандидат Демократске партије Косова (ДПК) чији је лидер злочинац Хашим Тачи, рекао је да је циљ те заједнице да буде веза измедју Србије и Срба са Косова са Албанцима и Приштином, „а не Кинески зид“.

Кандидат ДПК је замолио да о плановима за град говори тек после недеље, када су Косовској Митровици одржавају поновљени избори.

Дева је рекао да живи у јужном делу Митровице, и чека обнављање куће у сверном делу града која му је запаљена.

У првом кругу гласања на изборима који су поништени, Агим Дева је освојио 1.141 глас, Адријана Хоџић 519, Оливер Ивановић 34, а Крстимир Пантић 30.

Кандидат Демократске партије Косова рекао је да не очекује да на изборима мозе да победи Адријана Хоџић.

Маскиране особе упале су на дан избора, 3. новембра, око 17 сати у три бирачка центра у Косовској Митровици и ломиле и уништавале бирачки материјал, те је гласање прекинуто.

Такозвана централна изборана комисија је поништила гласање у тим центрима и одлучила да се понови 17. новембра.

Бета / Срби на окуп