Услов за саветника у Влади: Или да си странац или да си геј активиста

Boris_Milicevic_Palata_Srbije

Борис Милићевић, један од најпознатијих геј активиста и члан Главног одбора СПС-а, постао је саветник министра за европске интеграције Бранка Ружића у области људских права, са посебним фокусом на ЛГБТ права, сазнаје “Ало!”. Милићевић је овим постављењем постао и највише позиционирани геј политичар не само у Србији већ и на простору бивше Југославије, али и у читавом некадашњем комунистичком блоку!

Циљ постављења, како нам је рекао Милићевић, јесте боља имплементација активности које Владина тела спроводе на пољу ЛГБТ права: повећање толеранције према ЛГБТ популацији, посвећивање веће пажње њиховој безбедности, јачање координације сектора безбедности, правде, образовања, социјалног рада, родне равноправности, омладине и спорта и других који раде на инклузији ЛГБТ популације, као и давање подршке напорима Владе и других у омогућавању остваривања права на слободу окупљања ЛГБТ особа.

– Ово је сигурно један од преломних тренутака у борби геј заједнице за укључивање у друштвене токове и велика је сатисфакција за мој претходни рад. Влада Србије је овим указала да јој је стало до решавања проблема са којима се суочава наша заједница и да жели да је максимално укључи у друштво. Надам се да ће наша заједница то препознати и искористити. Свим снагама ћу настојати да допринесем да и ЛГБТ заједница да свој допринос укључивању Србије у ЕУ – рекао је за “Ало!” Милићевић и додао да ће у свом новом послу пре свега сарађивати са министром Ружићем и Тањом Мишчевић, главним преговарачем Србије у процесу преговора са ЕУ.

АЛО