Дачић: Како каже Приштина тако ће и бити

dacic-ivica-izdajnik-srba

БРИСЕЛ – Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас да су разговори са злочинцем Хашимом Тачијем и шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон били успешни и да је сада најважније да Срби на Косову у што већем броју изађу на поновљене шиптарске изборе у Косовској Митровици.

У Бриселу је после нешто више од два сата, завршен заједнички састанак премијера Дачића и вицепремијера Александра Вучића са злочинцем Хашимом Тачијем уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон.

Трилатерални састанак почео је нешто после 14,00 часова, након што је Вучић стигао у Брисел и придружио се учесницима дијалога. Дачић и Тачи дошли су у Брисел раније и имали одвојене разговоре са Ештоновом.

Такозвани централна изборна комисија у Приштини поништила је изборне резултате на три бирачка места у Косовској Митровици.
„Ако остане одлука ткзв. ЦИК-а да се избори понове само на три места, а Срби из северне Мтровице не изађу у довољном броју, имаћемо Албанца за градоначелника. То би изазвало конфликте, можда чак и оружане и у том случају Србија ту не би могла много да помогне“, рекао је Дачић новинарима у Бриселу.

Он је рекао да су све три стране позитивно оцениле излазност Срба у првом кругу избора, упркос инцидентима на три гласачка места у северној Косовској Митровици. Премијер је нагласио да је сада изузетно важно да на поновљене изборе, као и на други круг шиптарских избора заказан за 1. децембар, Срби изађу у што већем броју.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП