Принцип реципроцитета за посете српских званичника Косову и нелегалних косовских „Прешевској долини“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Јуче је у Приштини одржана седница владе ткзв. Републике Косова. Седницом је председавао злочинац Хашим Тачи. На седници су разматране две тачке дневног реда: локални избори од 3. Новембра и извештај ткзв. министарке за европске интеграције Вљоре Читаку о посети Прешеву.

Злочинац Тачи је истакао да је Косово по свим европским мерилима положило испит зрелости, беспрекорним организовањем избора. По њему, избори су успели у три општине на северу, чиме је Косово заокружило државност на читавој својој територији. Проблеми који су настали на неколико бирачких места у „Северној Митровици“ су иницирани и спроведени од стране криминалних елемената, који ће бити санкционисани по закону „и домаћем и међународном“.

Вљора Читаку је обавестила нелегалну владу о својој посети Прешеву. Она је истакла да су Албанци у „прешевској долини“ данас најугроженија популација у Европи. То изненађује с обзиром да „држава која о њима треба да брине“ има жељу да до краја године отпочне преговоре са ЕУ. Она је критиковала све министре зато што не посећују своје сународнике у „Медвеђи, Бујановцу и Прешеву“, и позвала их да сви до једног, најмање два пута годишње тамо морају ићи и охрабривати тај народ. Можда се до сада тој неажурности могло наћи оправдања, јер је Србија правила проблеме, али од сада то више неће бити случај. Увешће се принцип реципроцитета, па ако српски званичници желе да посете Косово, и нелегалним косовским званичницима мора бити омогућено да посећују „прешевску долину“.

НСПМ / СРБИ НА ОКУП