Од косе лешева праве екстензије, на глави се размножавају црви и пауци

kosaТренд надоградње косе која потиче из Европе и Индије показао се ризичним након што је утврђено да коса највероватније потиче од покојница.

Једна Кенијка умрла је након што јој је надограђена коса која је највероватније узета са мртве жене.
Како је дошло до тога да се јаја паука из косе излегу, те да је паук успео да продре у лобању несрећне 16-годишњакиње, која је преминула у стравичним боловима од отрова који јој је ушао путем угриза паука у крвоток, није најјасније.

Како прерносе агенције из Наиробија, Обдукцијом тела девојке, утврђено је да је у екстензијама пронађено легло паука. Ово је први смртоносни случај, али није једини случај заразе жена из Наиробија након што им је надограђена коса.

Тренд надоградње косе која потиче из Европе и Индије, показао се ризичним након што је утврђено да коса највероватније потиче од покојница.

Ирене Мyангох је једна од жена које су се пожалиле на јаке главобоље након што јој је продужена коса у једном фризерском салону у Наиробију. Две недеље након посете фризеру пожалила се на сташне главобоље, које уопште нису пролазиле, преноси 24.инфо.

Лекари анализом крви, нити ЦТ прегледом нису успели да утврде узроке главобоље, све док прегледом темена нису установили да на глави има легло црва који су јој продирали у лобању.

Тада је откривено да су екстензије биле преносник црва, а да је узрок порекло косе, која , како кажу, највероватније потиче од преминулих особа.

Ирене Мyангох је морала да обрије главу, и да пије антибиотике наредне две недеље, а болница у којој је лечена је потврдила да су у протеклих шест месеци имали десет сличних случајева.

Власница фризерског салона била је ужаснута, јер је косу која у њен салон стиже из Велике Бртаније, Америке и Индије уградила на 150 муштерија салона. Фризерка предпоставља да се ради о коси коју су фабрике одбиле због квалитета косе за израду перика, и да су предуго стајале у складишту.
На срећу, у Србији овакви случајеви нису забележени.

Извор: Магазин.ба / дневно.хр