Честитка Србима на Космету

Srpska-lista

Српска листа честита Србима на сјеверу Космета на испољеној храбрости током кампање и на сам дана ,,гласања“ за локалне скупштине лажне државе Косово, а њиховим истинским политичким представницима на  веома добро реализованој акцији бојкота избора које није расписала држава Србија. Отпором Срба на сјеверу Космета преживјела је нада да се српски народ неће интегрисати у институције монструм творевине која је формирана на ратном злочину и последицама НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

Косовско-метохијски Срби, обичан народ, показао је да је свјестан својих обавеза у процесу одбране уставног поретка и територијалне цјеловитости Србије. У томе га нису спријечили ни они који би, природом ствари, требали бити највећи политички и духовни ауторитети у српској држави, а отворено су  себе посветили задатку да на ноге ставе лажну државу Косово.

Српска листа позива све патриотске организације у Србији, Републици Српској и Црној Гори да недвосмислено буду на страни сународника на Космету који су дјелом показали, и поред медијске пресије и притисака, да не дају легитимитет лажној држави Косово.

Посебно прозивамо Андрију Мандића коме је Марко Јакшић дао подршку  током претпоследње кампање за државне изборе, да стане на Јакшићеву страну или јасно саопшти да подржава Владу Србије у погледу Косова  као што је то недавно учинио на заједничком пресу са Александром Вучићем у Београду. Зато Нова српска демократија треба да престане да Србима замазује очи споредним темама и ,,полемиком“ са предсједником Скупштине Србије само зато што је Небојша Стефановић заправо поновио све оно што је Томислав Николић саопштио ТВЦГ након ступања на предсједничку функцију, у погледу статуса Срба у Црној Гори, а што функционери НСД знају, као Николићев и Вучићев став, већ седам година.

Ако нешто треба тражити од предсједника Скупштине Србије, онда је то расписивање локалних избора на Косову.  Никако са њим полемисати у вези његовог необоривог става да су Срби мањина у Црној Гори.

Право питање за све који су посвећени српским интерецијама, јесте – да ли подржавате Дачићеву и Вучићеву политику на Космету? Свако ћутање, значи аминовање избора који је наметнула Атифете Јахјага.

Срби сјеверног Космета заслужују подршку, дивљење и поштовање, а никако Пилатовско прање руку у корист оних који би да их политичким насиљем избаце из Србије.

Српска листа
Добрило Дедеић, предсједник
Изјава

Подгорица, 5. новембар 2013