Јакшић: Инциденти на Косову имају Вучићев рукопис

marko-jaksic

БЕОГРАД – Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић одбацио је у уторак оптужбе о учешћу те странке у инцидентима на косовским локалним изборима и оценио да је „то рукопис“ првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића.

„Вучић није могао да преживи изборни дебакл у Косовској Митровици“, казао је Јакшић новинарима у Скупштини Србије и додао да је „свима, па и великом Александру Вучићу, јасно да су Срби одбацили Бриселски споразум“.

Непознате особе упале су у недељу на три бирачка места у северној Косовској Митровици и разбили бирачке кутије, након чега је гласање прекинуто. Представници Владе Србије за инциденте су оптужили Јакшића, који је одбацио те тврдње. Изборе на северу Косова обележила је мала излазност.

Јакшић је додао да ДСС има снимке и доказе о свему што се дешавало на локалним косовским изборима 3. новембра и да ће их доставити Еулексу и „Косовској полицији“.

„Затражили смо да спроведу комплетну истрагу, све што се дешавало око разбијених изборних кутија“, рекао је посланик ДСС-а.

Јакшић је подржао захтев да се формира анкетни одбор парламента који би установио шта се дешавало током гласања у северној Митровици.

Бета