Москва: Учесници “Руског марша“ носили транспарент “Вучић и Дачић су продали Косово Бриселу и Албанцима!“

transmos

4.новембра у Москви је на Дан народног јединсва организован традиционални “Руски марш“, у којем је учествовало око 15 хиљада московљана. Интересантноје то да је једна од парола марша гласила: “Вучић и Дачић су продали Косово Бриселу и Албанцима!

Подржавамо косовске Србе у бојкоту избора 3. новембра!“ Такво интересовање за српску унутрашњу политику се може једноставно објаснити – један од организатора марша је био Иља Горјачев, који се у ишчекивању екстрадиције налази у Централном затвору у Београду. И поред тога, он активно учествује не само у руској, већ и у српској политици. Као објашњење за подршку бојкота Иља Горјачев је објавио текст. Подршка бојкота се објашњава тесним везама Иље Горјачева са ДСС, СРС и покретом “Двери“. Такође се да приметити, да је једна од парола марша била: “Слобода за Иљу Горјачева!“

Подсећамо да је Иља Горјачев друштвено-политички радник, публициста писац и историчар балканиста. Горјачев је оснивач и лидер органиације “Руски Образ“, који се касније раширио, и на његовој основи је настала “Десна конзервативна алијанса“.

2001. године Горјачев је био награђен од стране Алексија II патријаршијском дипломом “За допринос Православљу и његов развој“. 2004. године је завршио Државни факултет хуманистичких наука. Специјализација: Балкан. Од 2006-2007. г. Је био члан централног комитета партије “Народни Савез“. Од 2006-2007. г. Је био помоћник депутата Руске Државне Думе Николаја Курјановича. Од 2007-2009. је био руководилац одељења за везе са јавношћу Првог православног телевизијског канала “Спас“. 2008-2010. је био помоћник депутата Руске Државне Думе Виктора Водолацког.

НСПМ